Аспекти правильно використання антибіотиків: збереження ефективності лікування та боротьба з антибіотикорезистентністю

    7 грудня  2023 року до Всесвітнього тижня інформування про АМR (антимікробну резистентність) відбулося розширене засідання студентського наукового товариства “Лабораторна діагностика” на тему: “Аспекти правильно використання антибіотиків: збереження ефективності лікування та боротьба з антибіотикорезистентністю”. 

    З вступним словом виступила керівник студентського наукового товариства Менів Н. П. Заслухано наукові доповіді з досліджень членкинь наукового студентського товариства “Лабораторна діагностика” студенток групи ІІ ЛД11 – Пиріг Руслани, Хомин Марії, Тейкало Олени, Липи Христини. Доповідачки висвітлили питання актуальності проблематики антибіотикорезистентності та ключові аспекти відповідального використання антибіотичних препаратів, спрямованого на збереження їх ефективності.

    Зустріч учасниць наукового студентського товариства та всіх присутніх вражала своєю цікавістю та протікала в атмосфері вільного обміну ідеями та творчих обговорень.

    Заключне слово мала завідувач кафедри лабораторної медицини Федорович У.М. яка доповіла про проблеми АМR, наголосила про  нову п’ятирічну стратегію GARDP у розробці нових і вдосконалених методів лікування стійких до ліків інфекцій.

    Щира подяка керівнику студентського наукового товариства “Лабораторна діагностика” Наталії Павлівні Менів та студентам групи ІІ ЛД11 – Пиріг Руслани, Хомин Марії, Тейкало Олени, Липи Христини за наукову роботу.