Зустріч із стейкхолдером (15.11.2023)

     15 листопада 2023 року студенти-фармацевти 2 курсу (ІІ Ф-21) мали зустріч із Остапом Ярославовичем Кравусм, завідувачем аптеки у Мережі аптек «Пульс» ТОВ «Декада-2000». Студенти з великою уважністю прослухали цікаву інформацію про історію використання біологічно-активних харчових добавок (БАДів). Була акцентована увага на сфері використання БАДів та на  їх обігу в аптечній мережі. Цікавою була інформація про те, що в індустрально розвинутик країнах відсоток вживання людьми БАДів досить високий , і зокрема, у Японії – понад 90%. Крім того, лектор наголосив, що серед позитивних сторін вживання біологічно-активних добавок, – вони можуть при певних умовах проявляти і негативний ефект.

     Багато уваги було приділено деотології у спілкуванні аптечних працівників із відвідуівачами, оскільки до аптеки, в основному приходять хворі люди, які потребують уваги та співчуття. 

     Лектор авторитетно заявив, що на сьогоднішній ставляться високі вимоги до аптечних працівників. Вони мають бути висококласними фахівцями, оскільки аптеці потрібні не прості продавці, а професіонали, які можуть на відповідному рівні спілкуватися з відвідувачами аптеки та з колегами по роботі. А щоб стати такими, лектор побажав студентам добре вчитися, щоб здобуди достатньо знань та навичок.

    Доповідач звернув увагу і на те, що аптечні працівники повинні дотримуватись певних етичних, естетичних, моральних засад, а також дотримуватись маркетингових вимог, які є у кожній компанії. Було сказано і про те, що фармацевти повинні бути психологічно врівноваженими, оскільки вчинки деяких хворих можуть спонукати до кофліктних сиитуації.