Вебінар на тему: «Як некомерційні розробники ліків може протистояти антимікробній інфекції?»

9 травня 2023 року о 15.00 годин завідувач кафедри лабораторної медицини заслужений працівник освіти України Федорович Уляна Михайлівна була учасником вебінару на тему: «Як некомерційні розробники ліків може протистояти антимікробній інфекції?».

На вебінарі виступили наступні доповідачі:
– Лаура Піддок, науковий директор Глобального партнерства з досліджень і розробок антибіотиків (GARDP);
– Монік Васунна, директор ініціативи “Ліки для занедбаних захворювань” (DNDi), Східна Африка;
– П’єтро Туріллі, старший віце-президент із зовнішніх зв’язків, ТБ Альянс.

За даними ВООЗ, резистентність до антимікробних препаратів (АМР) є однією з 10 головних глобальних загроз здоров’ю. Існує нагальна потреба в розробці нових антибіотиків. 

Було підкреслено цінність некомерційної бізнес-моделі досліджень і розробок у прискоренні розробки та доступу до нових і вдосконалених методів лікування інфекцій, стійких до ліків. 

Цей вебінар підвищив важливість некомерційних спільних підходів, які є основою таких організацій, як Глобальне партнерство з дослідження та розробки антибіотиків (GARDP). 

Досліджено, як провідні некомерційні організації розробили нові методи лікування туберкульозу та забутих тропічних хвороб (НТЗ). З 2010 року некомерційні розробники розробили та запровадили 66 нових технологій охорони здоров’я для пріоритетних потреб громадського здоров’я, охопивши понад 2,4 мільярда людей у ​​всьому світі.